Hållbar utveckling och samhällsstöd

Våra idéer sträcker sig bortom värmeisoleringsmaterial. Vid sidan av produktionsverksamheten vill vi även ge vårt bidrag till olika samhälleliga aktiviteter. Vi anser att det är viktigt att stödja utbildning, kultur och idrott. Även vårt eget team drar inspiration från just dessa områden.

Utbildning

När det gäller utbildning fokuserar vi främst på två olika inriktningar: ungdomsarbete och bredare spridning av miljömedvetenhet i samhället.

Vi håller på att initiera flera projekt där vi kommer att samarbeta med skolor för insamling av returpapper och fritidsaktiviteter för elever.

Dessutom samarbetar vi med flera institutioner för att utarbeta ännu miljövänligare lösningar för insamling och återvinning av returpapper. Vi hoppas att öka miljömedvetenheten hos alla som arbetar på dessa institutioner.

Kultur

Vi sätter värde på att stödja kreativitet och inspiration.

När det gäller konst samarbetar vi med Jevgeni Zolotko, en ung talangfull installationskonstnär och skulptör. Jevgeni har använt cellulosaull vid flera installationer som har vunnit internationell berömmelse och vi är glada över att få stödja honom. År 2011 vann Jevgeni konstpriset Köler Prize. Läs mer om detta här.


Foto: Dénes Kalev Farkas 

Idrott

Vi hoppas att bidra till spridning av hälsosam livsstil och få inspiration för att möta nya utmaningar genom att stödja idrott.

Under säsongen 2011/2012 stödjer vi Algo Kärp, en medlem av Estlands skidlandslag. Vi är övertygade om att hans bästa resultat på 15 km i klassisk stil kommer än. Hans långsiktiga mål sträcker sig till olympiska vinterspelen i Sotji. Läs mer om Algo här.


Algo Kärp